Nordpol Produktion

Satir med ljud, rörliga bild och text

Nordpol Produktion producerar satiriska och komediska idéer vi har här på Nordpolens Bildsalong. Dessa inkluderar bland annat:

Webzine Uutissirkus
Satir, parodi och andra slags jonglering om aktuella och oaktuella ämnen från och med år 2006 på finska. Chefredaktör Gilbert Granholm. Ta en titt på Uutissirkus!

Webzine Nyhetscirkus
Satir och parodi även på svenska från och med december 2011. Ta en tit på webbtidningen Nyhetscirkus!

Cheatingu Consulting
Tankeverkstaden Cheatingu Consulting är mamman eller minst postmannen som alltid ringer två gånger till alla våra parodiska innovationer. Också förfadern till Uutissirkus och Nyhetscirkus. Ta en titt på Cheatingu Consulting (på finska).

Radioprorammet Uutissirkus
Satirisk veckovis program om aktulella ämnen på finska. YLE Radio 1, 47 avsnitt av 15 minuter, år 2010. Manuscript och huvudrollerna Gilbert Granholm, Holle Holopainen och Minna Lindgren.

Videoserien Suomen 101 ihmettä
Innan året 2018 börjar ska politisk journalist Pertti Usva ha färdig en serie om 101 finska underverk och hitta sponsorn för hans serie. Serien startades i början av år 2011 på Youtube.

La vida cotidiana en Finlandia
Serien om finländsk vardag på spanska språket. Har gått på YouTube i det fjärde avsnittet. Serien startades i början av år 2011.

Övriga rörliga bilder
Fantastic feelings in Finland. En kortfilm i videoformat. 2010
In My Dreams Helsinki was the Bicycle Capital of the World. En kortfilm i videoformat. 2011.

Se våra produktioner på Youtube!

För mer information kontakta producent Gilbert Granholm i Nordpol Produktion (Pohjoisnapa-tuotanto):